Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΔΙΠΛΕΣ

Οι δίπλες είναι ένα Ελληνικό επιδόρπιο όπου το κύριο συστατικό του είναι λεπτή ζύμη. Πιστεύεται ότι οι δίπλες προέρχονται από την Πελοπόννησο. Η ζύμη διπλώνεται σε διάφορα σχήματα, τηγανίζεται σε καυτό λάδι και στο τέλος εμποτίζεται με σιρόπι . Παραδοσιακά χρησιμοποιείται μέλι αντί για σιρόπι και οι δίπλες αρωματίζονται με κανέλα και προστίθεται ψιλοκομμένο καρύδι. Οι δίπλες μπορεί να έχουν διάφορα σχήματα, αλλά τα πιο κοινά είναι σπιράλ, φιόγκοι και λουλούδια. Οι δίπλες σερβίρονται συνήθως σε γάμους αλλά και την πρωτοχρονιά.



ΣΥΝΤΑΓΗ                                                                                                                                                

Τι χρειαζόμαστε:

Για 1 φύλλο:
  • 2 αβγά
  • 1 σφηνάκι ούζο ή κονιάκ
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλεύρι δυνατό

Σιρόπι:
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 3 κουταλιές μέλι

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε αβγά, άρωμα, ζάχαρη
  2. Προσθέτουμε όσο αλεύρι παρει να γίνει εύπλαστη ζύμη
  3. Ανοίγουμε σε φύλλο
  4. Με το ειδικό ροδάκι χωρίζουμε σε λωρίδες
  5. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, να ροδίσουν κι από τις 2 πλευρές
  6. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και περνάμε τις δίπλες
  7. Αραδιάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο τηγάνισμα, με πιρούνα τις τυλίγουμε ή όταν ανοίξουμε το φύλλο μπορούμε να κόψουμε φιογκάκια. Αν θέλετε να κάνετε περισσότερες, διπλασιάστε τα υλικά. Καλές γιορτές!
ΠΗΓΕΣ : ΒΙΚΙΠΑΙΔΙΑ  , ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου