
ΣΥΝΤΑΓΗ
Τι χρειαζόμαστε:
Για 1 φύλλο:
- 2 αβγά
- 1 σφηνάκι ούζο ή κονιάκ
- Λίγη ζάχαρη
- Αλεύρι δυνατό
Σιρόπι:
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 3 κουταλιές μέλι
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάμε αβγά, άρωμα, ζάχαρη
- Προσθέτουμε όσο αλεύρι παρει να γίνει εύπλαστη ζύμη
- Ανοίγουμε σε φύλλο
- Με το ειδικό ροδάκι χωρίζουμε σε λωρίδες
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, να ροδίσουν κι από τις 2 πλευρές
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και περνάμε τις δίπλες
- Αραδιάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο τηγάνισμα, με πιρούνα τις τυλίγουμε ή όταν ανοίξουμε το φύλλο μπορούμε να κόψουμε φιογκάκια. Αν θέλετε να κάνετε περισσότερες, διπλασιάστε τα υλικά. Καλές γιορτές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου