
ΣΥΝΤΑΓΉ 1
Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλό ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό καλαμποκέλαιο
- 250γρ πορτοκαλάδα
- 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
- 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
- 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
- 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 500γρ ζάχαρη
- 2 κιλά αλεύρι
Για το σιρόπι:
- 1 κιλό μέλι
- 1 φλυτζάνι του τσαγιόυ ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
Για το γαρνίρισμα:
- 500γρ καρύδια
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ζύμη μας για να είναι έτοιμη θα πρέπει να είναι σχεδόν σφικτή. Όταν θα σιροπιάζουμε τα μελομακάρονά μας, το σιρόπι μας θα πρέπει να σιγοβράζει. Καλή σας όρεξη!!!
ΣΥΝΤΑΓΉ 2
Τι χρειαζόμαστε:
- 750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονο του
- 1 1/2 ποτήρι λάδι
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα
- 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 3 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. του γλυκού κανελογαρύφαλλο τριμμένο
Για το σιρόπι
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- 1 1/2 ποτήρι μέλι
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
- Στο μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός από αυτά του σιροπιού). Όταν ανακατευτούν καλά, τα πλάθουμε και τα ψήνουμε σε μεγάλα ταψιά (θα χρειαστούν δύο μεγάλα).
- Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο γύρω στη μισή ώρα.
- Όταν ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βράζουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι γύρω στο πεντάλεπτο.
- Ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στα ταψιά με τα μελομακάρονα και αφήνουμε να το ''πιούν''.
- Ρίχνουμε από πάνω και τριμμένο καρύδι αν μας αρέσει
πηγές: βικιπαιδεια , οι συνταγές της παρέας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου