Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

O Ράσελ Γουέστμπρουκ (Αγγλικά: Russell Westbrook, 12 Νοεμβρίου 1988) είναι επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής στο ΝΒΑ




Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ο Tweety  είναι ένα κίτρινο καναρίνι που σχεδιάστηκε από τη Warner Bros. για τις σειρές κινούμενων σχεδίων Looney Tunes και Merrie Melodies.
Έκανε την πρώτη εμφάνιση το 1942.


  Το όνομά του προέρχεται από ένα λογοπαίγνιο στα αγγλικά, συνδυασμός των λέξεων «sweetie (γλυκούλης) και του ήχου τουίτ (Tweet), όπως συχνά αποδίδεται στα αγγλικά ο ήχος των πουλιών.
 Ο Τουίτι εμφανίστηκε σε 49 καρτούν την περίοδο 1942-1969. 
Ο χαρακτήρας του βασίζεται στο διάσημο χαρακτήρα του Ρεντ Σκέλτον «μέσο πειρακτήρι».

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Φίλοι και εχθροί του σφουγγαράκη (4)

Σάντη Φουντούκη



Η Σάντη Φουντούκη είναι μια δραστήρια σκιουρίνα. Ήρθε από το Τέξας στον Βυθό του Μπικίνι για να μελετήσει την υποβρύχια ζωή, αφού ασχολείται με την επιστήμη και τις μελέτες. Κατοικεί σε ένα γυάλινο θόλο προστατευμένο από το νερό, αφού είναι ζώο της ξηράς. Είναι πολύ έξυπνη και φιλική, αλλά και ο πιο βίαιος χαρακτήρας της σειράς, κάτι που δικαιολογείται από την τεξανή καταγωγή της. Της αρέσει το καράτε και λατρεύει να παίζει με τον Μπομπ.





Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Adventure Time Παρουσίαση


Η Ώρα Για Περιπέτεια είναι τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων της Νότιας Κορέας και της Αμερικής που δημιουργήθηκε από Πέντλετον Γουάρδ. Βασίζετα σε ένα τηλεοπτικό σορτ κινουμένων σχεδίων με το ίδιο όνομα , οπου προβλήθηκε στα Random Cartoon Του Νικελοντεον. Η σειρα ακολουθεί τις περιπέτειες ενος παιδιού ονοματί Φιν, και ενός 28χρονου μαγικόυ σκυλίου με το όνομα Τζεικ που αντιμετωπίζουν πολλές παράξενες περιπέτειες στο μεγάλο "λαντ οφ Ου" . Το 2010 , το Cartoon Network πήρε τη σειρά , και έκανε πρεμιέρα με " Τρέιλερς " στις 11 Μαρτίου και στις 18 του μηνος. Ξεκίνησε και επίσημα η σειρά , στις 5 Απριλίου 2010. Αυτή η σειρά έχει βαθμολογηθεί "Με απαραίτητη γονική συναίνεση " , Με μερικα "άνω των 15 ετών " . Στις 4 Δεκεμβρίου 2015 , Ο Πεντλετον Γουαρδ επιβεβαίωσε μια 8η σεζόν που θα είναι η τελική της σειράς.





πηγη: adventure time wikia

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΔΙΠΛΕΣ

Οι δίπλες είναι ένα Ελληνικό επιδόρπιο όπου το κύριο συστατικό του είναι λεπτή ζύμη. Πιστεύεται ότι οι δίπλες προέρχονται από την Πελοπόννησο. Η ζύμη διπλώνεται σε διάφορα σχήματα, τηγανίζεται σε καυτό λάδι και στο τέλος εμποτίζεται με σιρόπι . Παραδοσιακά χρησιμοποιείται μέλι αντί για σιρόπι και οι δίπλες αρωματίζονται με κανέλα και προστίθεται ψιλοκομμένο καρύδι. Οι δίπλες μπορεί να έχουν διάφορα σχήματα, αλλά τα πιο κοινά είναι σπιράλ, φιόγκοι και λουλούδια. Οι δίπλες σερβίρονται συνήθως σε γάμους αλλά και την πρωτοχρονιά.



ΣΥΝΤΑΓΗ                                                                                                                                                

Τι χρειαζόμαστε:

Για 1 φύλλο:
  • 2 αβγά
  • 1 σφηνάκι ούζο ή κονιάκ
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλεύρι δυνατό

Σιρόπι:
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 3 κουταλιές μέλι

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε αβγά, άρωμα, ζάχαρη
  2. Προσθέτουμε όσο αλεύρι παρει να γίνει εύπλαστη ζύμη
  3. Ανοίγουμε σε φύλλο
  4. Με το ειδικό ροδάκι χωρίζουμε σε λωρίδες
  5. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, να ροδίσουν κι από τις 2 πλευρές
  6. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και περνάμε τις δίπλες
  7. Αραδιάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο τηγάνισμα, με πιρούνα τις τυλίγουμε ή όταν ανοίξουμε το φύλλο μπορούμε να κόψουμε φιογκάκια. Αν θέλετε να κάνετε περισσότερες, διπλασιάστε τα υλικά. Καλές γιορτές!
ΠΗΓΕΣ : ΒΙΚΙΠΑΙΔΙΑ  , ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ 

Μελομακάρονα !

Το μελομακάρονο ή μελομακάρουνο (φοινίκι στη Μικρασιατική διάλεκτο) είναι ελληνικό γλύκισμα που παρασκευάζεται βασικά από αλεύρι, λάδι και μέλι. Κατατάσσεται όπως και οι κουραμπιέδες στα πατροπαράδοτα εθνικά γλυκίσματα που θεωρούνται απαραίτητα σε κάθε ελληνική οικία ιδιαίτερα στη περίοδο των Χριστουγέννων.Το μελομακάρονο στην αγγλική γλώσσα λέγεται "small honey cake".Τυπικά συστατικά των μελομακάρονων είναι το αλεύρι και το σιμιγδάλι, ζάχαρη, ξύσμα ή και χυμός πορτοκαλιού, κονιάκ, κανέλα και άλλα αρωματικά, λάδι, μέλι και νερό.



ΣΥΝΤΑΓΉ 1                                                                                                                              


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό καλαμποκέλαιο
  • 250γρ πορτοκαλάδα
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
  • 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 500γρ ζάχαρη
  • 2 κιλά αλεύρι
Για το σιρόπι:
  • 1 κιλό μέλι
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιόυ ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
Για το γαρνίρισμα:
  • 500γρ καρύδια

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε.
Βήμα 2
2) Πλάθουμε τα μελομακάρονα.
Βήμα 3
3) Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 4
4) Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βήμα 5
5) Τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο σιρόπι περίπου για 5 λεπτά (μέτριο σιρόπιασμα) ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε.
Βήμα 6
6) Τα στρώνουμε στην πιατέλα μας και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ζύμη μας για να είναι έτοιμη θα πρέπει να είναι σχεδόν σφικτή. Όταν θα σιροπιάζουμε τα μελομακάρονά μας, το σιρόπι μας θα πρέπει να σιγοβράζει. Καλή σας όρεξη!!!



ΣΥΝΤΑΓΉ 2                                                                                                                              


Τι χρειαζόμαστε:

  • 750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονο του
  • 1 1/2 ποτήρι λάδι
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα
  • 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 3 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. του γλυκού κανελογαρύφαλλο τριμμένο
Για το σιρόπι
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 1/2 ποτήρι μέλι
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

  1. Στο μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός από αυτά του σιροπιού). Όταν ανακατευτούν καλά, τα πλάθουμε και τα ψήνουμε σε μεγάλα ταψιά (θα χρειαστούν δύο μεγάλα).
  2. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο γύρω στη μισή ώρα.
  3. Όταν ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Βράζουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι γύρω στο πεντάλεπτο.
  5. Ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στα ταψιά με τα μελομακάρονα και αφήνουμε να το ''πιούν''.
  6. Ρίχνουμε από πάνω και τριμμένο καρύδι αν μας αρέσει 



Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

κουραμπιεδες




Ο κουραμπιές είναι ένα χαρακτηριστικό γλύκισμα ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα που κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα γλυκίσματα, όπως το μελομακάρονο, και που συνήθως παρασκευάζεται τα Χριστούγεννα. Το όνομά του προέρχεται από το τουρκικό Kurabiye, που σημαίνει μπισκότο, γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη.