Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016
Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016
Ο Tweety είναι ένα κίτρινο καναρίνι που σχεδιάστηκε από τη Warner Bros. για τις σειρές κινούμενων σχεδίων Looney Tunes και Merrie Melodies.
Έκανε την πρώτη εμφάνιση το 1942.
Το όνομά του προέρχεται από ένα λογοπαίγνιο στα αγγλικά, συνδυασμός των λέξεων «sweetie (γλυκούλης) και του ήχου τουίτ (Tweet), όπως συχνά αποδίδεται στα αγγλικά ο ήχος των πουλιών.
Ο Τουίτι εμφανίστηκε σε 49 καρτούν την περίοδο 1942-1969.
Ο χαρακτήρας του βασίζεται στο διάσημο χαρακτήρα του Ρεντ Σκέλτον «μέσο πειρακτήρι».
Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016
Φίλοι και εχθροί του σφουγγαράκη (4)
Σάντη Φουντούκη
Η Σάντη Φουντούκη είναι μια δραστήρια σκιουρίνα. Ήρθε από το Τέξας στον Βυθό του Μπικίνι για να μελετήσει την υποβρύχια ζωή, αφού ασχολείται με την επιστήμη και τις μελέτες. Κατοικεί σε ένα γυάλινο θόλο προστατευμένο από το νερό, αφού είναι ζώο της ξηράς. Είναι πολύ έξυπνη και φιλική, αλλά και ο πιο βίαιος χαρακτήρας της σειράς, κάτι που δικαιολογείται από την τεξανή καταγωγή της. Της αρέσει το καράτε και λατρεύει να παίζει με τον Μπομπ.
Πηγή: Βικιπαίδεια
Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016
Adventure Time Παρουσίαση


Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016
ΔΙΠΛΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ
Τι χρειαζόμαστε:
Για 1 φύλλο:
- 2 αβγά
- 1 σφηνάκι ούζο ή κονιάκ
- Λίγη ζάχαρη
- Αλεύρι δυνατό
Σιρόπι:
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 3 κουταλιές μέλι
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάμε αβγά, άρωμα, ζάχαρη
- Προσθέτουμε όσο αλεύρι παρει να γίνει εύπλαστη ζύμη
- Ανοίγουμε σε φύλλο
- Με το ειδικό ροδάκι χωρίζουμε σε λωρίδες
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, να ροδίσουν κι από τις 2 πλευρές
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και περνάμε τις δίπλες
- Αραδιάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα!
Μελομακάρονα !

ΣΥΝΤΑΓΉ 1
Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλό ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό καλαμποκέλαιο
- 250γρ πορτοκαλάδα
- 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
- 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
- 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
- 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 500γρ ζάχαρη
- 2 κιλά αλεύρι
Για το σιρόπι:
- 1 κιλό μέλι
- 1 φλυτζάνι του τσαγιόυ ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
Για το γαρνίρισμα:
- 500γρ καρύδια
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ζύμη μας για να είναι έτοιμη θα πρέπει να είναι σχεδόν σφικτή. Όταν θα σιροπιάζουμε τα μελομακάρονά μας, το σιρόπι μας θα πρέπει να σιγοβράζει. Καλή σας όρεξη!!!
ΣΥΝΤΑΓΉ 2
Τι χρειαζόμαστε:
- 750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονο του
- 1 1/2 ποτήρι λάδι
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα
- 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 3 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. του γλυκού κανελογαρύφαλλο τριμμένο
Για το σιρόπι
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- 1 1/2 ποτήρι μέλι
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
- Στο μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός από αυτά του σιροπιού). Όταν ανακατευτούν καλά, τα πλάθουμε και τα ψήνουμε σε μεγάλα ταψιά (θα χρειαστούν δύο μεγάλα).
- Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο γύρω στη μισή ώρα.
- Όταν ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βράζουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι γύρω στο πεντάλεπτο.
- Ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στα ταψιά με τα μελομακάρονα και αφήνουμε να το ''πιούν''.
- Ρίχνουμε από πάνω και τριμμένο καρύδι αν μας αρέσει
πηγές: βικιπαιδεια , οι συνταγές της παρέας
Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016
κουραμπιεδες
Ο κουραμπιές είναι ένα χαρακτηριστικό γλύκισμα ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα που κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα γλυκίσματα, όπως το μελομακάρονο, και που συνήθως παρασκευάζεται τα Χριστούγεννα. Το όνομά του προέρχεται από το τουρκικό Kurabiye, που σημαίνει μπισκότο, γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Λίγα μυστικά ακόμα